flynride_loggo

Upplevelseflygningar

Till dig som varit här en gång eller till dig som önskade att du hade fått komma hit eller till dig som ännu inte känner historien.

Du kan nu få uppleva hur det var att vara flygaspirant vid Krigsflygskolan F5 i Ljungbyhed på -60 talet.

Du får byta om till flygoverall och prova ut flyghjälm.

Därefter följer briefing med planering av flygpasset tillsammans med din flygförare.

Ni går ut och gör tillsammans kontroll av flygplanet före flygning för att sedan sätta er tillrätta i flygplanet.

Under motoruppkörning och uttaxning till startbanan bekantar ni er med instrumenten och miljön i kabinen.

Upplev flygningen förbi Söderåsen och vidare västerut efter start. Du kan nu se nordvästra Skåne och delar av Danmark och Ven.

Navigerar gör ni med hjälp av karta, kompass, klocka och landmärken.

Du är under hela flygningen med i rodren och får prova att själv spaka flygplanet.

Efter landning gör ni klart flygplanet efter flygning och sätter er därefter åtrer i ordersalen med en god kopp kaffe och går igenom er flygning.

Välkommen till Ljungbyheds Aeronautiska Sällskap och en flygning utöver det vanliga.

Tillbaka till Ljungbyhed

Är du en av alla som fått din utbildning på F5 i Ljungbyhed och skulle vilja komma tillbaka för att få flyga SK50 igen?
Det kan du!
Kontakta oss så hjälper vi dig med detta.
Vi hjälper dig att sätta ihop en flygning efter dina önskemål. 1 års medlemskap i föreningen ingår. Ta med dig familjen, vänner och bekanta.
Från klubbhuset kan man följa flygningen via Flightradar24 samt lyssna in på radiotrafiken.
Inne på gamla F5-området kan ni besöka Ljungbyheds Militärhistoriska Museum för en blick tillbaka i historien, ni kan äta lunch på Lucy in the sky och om så önskas så finns det möjlighet till övernattning på hotell hos Söderåsen Resort.

Återträff

Planerar du och dina kullare en återträff?
Varför inte förlägga den till Ljungbyhed?
Här kan ni flyga SK50 med Ljungbyheds Aeronautiska Sällskap, besöka Ljungbyheds Militärhistoriska Museum, äta på Lucy in the sky och bo på Söderåsen Resort.
Hör av er till oss så hjälper vi er.

Företagsevent

Söker ni ett företagsevent utöver det vanliga?
Hos oss kan ni få prova hur det var att vara flygelev på F5 i Ljungbyhed på -50 och -60 talet.

Vill du prova på hur det var att vara flygaspirant på Krigsflygskolan på 60-talet?
Som ett led i att bevara de militära flygtraditionerna i Ljungbyhed satsar Ljungbyheds Aeronautiska Sällskap på flygningen som en helhetsupplevelse.
Vi välkomnar dig (till din dag (upplevelse)) som flygaspirant vid forna Krigsflygskolan, F5 i Ljungbyhed.
Du (Din dag) börjar med utprovning och omklädning till flygutrustning. Därefter följer briefing i ordersalen där du tillsammans med din flygförare går igenom och planerar ditt kommande flygpass. Flygpasset kan vara något av följande:
1. Skolflygning. Du kommer att få en hissnande flygupplevelse över det skånska landskapet. Din flygförare tar er runt och visar bygden och demonstrerar flygplanets olika egenskaper på det sätt som man gjorde förr på den gamla flygskolan. Du får själv vara med i rodren och känna på hur flygplanet beter sig i de olika manövrarna och får även vara med och känna på hur det går till vid start och landning med våra gamla skolflygplan.
2. Navigationsflygning. Du och din flygförare kommer tillsammans att planera en navigationsrunda. Här får du en inblick i hur det var att navigera från luften med hjälp enbart av karta, kompass och markreferenser såsom kyrkor, järnvägar, sjöar etc. Du får alltså klara dig helt utan GPS och andra moderna hjälpmedel. Under flygpasset får du själv prova på att framföra flygplanet i luften och navigera runt efter er förutbestämda rutt. Du kommer att få en härlig tur över det skånska landskapet och kanske planerar ni in att flyga över samhället där du bor. 
3. Avancerad flygning. Här kommer du tillsammans med din flygförare att gå igenom och utföra ett avancerat flygprogram med manövrer så som loping, roll, hjulning, kubansk åtta och wingover. Dehär manövrerna kommer ni först att genomföra var och en för sig och sedan sätta ihop till en serie manövrer i ett avancerat program. Gillar du högt tempo, fart och höga g-belastningar är detta absolut något för dig att prova. 
4. Förbandsflygning. Vid större sällskap kan vi även erbjuda förbandsflygning med 2 eller eventuellt 3 flygplan och upp till 7personer samtidigt i luften. Här har ni möjlighet att få uppleva den gamla flygskolan med flera flygplan i luften samtidigt i formationsflygning. 
Efter briefingen går du och din flygförare ut till hangaren och gör tillsammans flygplanet färdigt för flygning. Din förare hjälper dig på plats i flygplanet och ni spänner fast er. Under motoruppkörning och uttaxning till startbanan bekantar ni er med instrumenten och miljön i kabinen. Ni startar och genomför ert flygpass och efter den avslutade flygningen sätter ni er åter i ordersalen med en god kopp kaffe och går igenom er flygning.
Vi välkomnar dig till en flygupplevelse utöver det vanliga hos oss i Ljungbyheds Aeronautiska Sällskap.
GFU=Grundläggande Flyg Upplevelse